У курорнтній зоні Коблево демонтовано виведену у море трубу

Сьогодні, 27 травня 2021 року до Державної екологічної інспекції Південно – Західного округу (Миколаївська та Одеська області) звернувся голова Коблівської сільської територіальної громади (Миколаївська область) з повідомленням щодо наявності відведеної у море труби в пляжній зоні навпроти готелю «Старий замок».

З метою обстеження вказаної території державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища Південно-Західного округу здійснили виїзд за адресою. Факт підтвердився, на час обстеження витоку з труби не було, але, за словами заявника, вчора з даної труби здійснювався викид, імовірно, каналізаційних вод.  Фахівцями відділу інструментально-лабораторного контролю відібрано проби води з акваторії Чорного моря.

Такими діями порушено статтю 44 Водного кодексу України. На даний час проводиться демонтаж труби.   

Державна екологічна інспекція Південно-Західного округу (Миколаївська та Одеська області) висловлює подяку громадянам, небайдужим до екологічних проблем регіону. Ви маєте змогу повідомити про порушення природоохоронного законодавства за телефонами +38(048)7283886 (Одеська область), +38(0512)535842 (Миколаївська область) або надіслати звернення на електронну адресу: sw@dei.gov.ua.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці