Порушник природоохоронного законодавства заплатить збитки

У 2019 році до екологічної інспекції надійшло повідомлення, що на трасі Київ-Одеса, біля смт. Криве Озеро, внаслідок дорожньо-транспортної пригоди стався розлив дизельного палива в кількості 27640 м. куб. Дане дизельне паливо перевозили автомобілем «РЕНО» з напівпричепом (автоцистерною), який належав фізичній особі-підприємцю. Площа забрудненої земельної ділянки складала 210 м. кв., глибина проникнення дизельного палива становила 0,5 м.

Такі дії є порушенням вимог статей 167, 211 Земельного кодексу України, статті 68 Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища», статті 7 Закону України «Про державний контроль за використанням та охороною земель».

Фахівцями інспекції було обраховано шкоду, завдану забрудненням земельних ресурсів, вона складає 180 265,68 гривень. Порушнику було направлено листа з пропозицією добровільної сплати шкоди. Але, оскільки у добровільному порядку підприємець кошти не сплатив, екологічна інспекція звернулася з позовом до Господарського суду Миколаївської області про стягнення шкоди, завданої порушенням природоохоронного законодавства.

19 травня 2021 року Рішенням Господарського суду Миколаївської області позовні вимоги Державної екологічної інспекції Південно-Західного округу задоволено у повному обсязі.

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці