До Дунаю вселено 10 000 особин зикаючого виду осетрових

Фахівці Державної екологічної інспекції Південно-Західного округу  22 червня взяли участь у роботі комісій з контролю за проведенням робіт із вселення молоді водних біоресурсів до річки Дунай в районі острова Катєнька. Зариблення відбулось прісноводною стерляддю у загальній кількості 10 000 особин, яка була придбана у ТОВ «Одеський осетринницький комплекс». Витрати фінансувалися за рахунок коштів таких організацій як WWF Central and Eastern Europe та Rewinding Europe ( по договору співпраці) та приватних пожертв.

Вся молодь було промаркована видимими імплантаційними тегами жовтого та блакитного кольору. Ця інноваційна технологія, менш травматична ніж чіпування. Спеціальна рідина створює своєрідне «татуювання», яке буде помітно протягом кількох років. Це стане додатковим сигналом для рибалок: червонокнижна стерлядь є продуктом штучного зариблення і її слід відпустити на волю.

Довідково: Стерлядь - представник родини Осетрових, віднесена до категорії «зникаючий» вид. Вона населяє річки басейнів Чорного, Каспійського та Балтійського морів. Це прісноводна риба, яка постійно проживає в руслах річок. Серед осетрових видів риб, стерлядь — найменша за довжиною тіла й масою, її максимальна довжина – 80 см, а маса 5-6 кг.

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці