Інспекція надає уточнення щодо публікації стосовно судового засідання

Сьогодні на сайті «Преступности.Нет» розміщено публікацію «Суд объявил перерыв в рассмотрении иска управления экологии к «Экотрансу» – истцу не дализаранее документы для ознакомления» , яка містить твердження, що не відповідають дійсності.

З даного приводу Державна екологічна інспекція Південно-Західного округу (Миколаївська та Одеська області) повідомляє наступне.

У провадженні Миколаївського окружного адміністративного суду знаходиться справа №400/1742/21 за позовом Управління екології та природних ресурсів Миколаївської обласної державної адміністрації до Товариства з обмеженою відповідальністю «Екотранс» за участі ТРЕТЬОЇ ОСОБИ - Державної екологічної інспекції Південно-Західного округу (Миколаївська та Одеська області), про анулювання Дозволу №4810136300-468 на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами, виданого 18.10.2019 року.

Ухвалою Миколаївського окружного адміністративного суду від 25 травня 2021 року по справі №400/1742/21 залучено Державну екологічну інспекцію Південно-Західного   округу (Миколаївська та Одеська області) як другого відповідача по справі, виключивши її зі складу третіх осіб.

Постановою Великої Палати Верховного Суду від 26 лютого 2019 року у справі № 915/478/18 (провадження № 12-245гс18) викладено правову позицію, згідно з якою, за загальним правилом один орган державної влади не може звертатися з позовом до іншого органу, бо це означатиме позов держави до неї самої.

Ураховуючи Постанову Великої Палати Верховного Суду та не погоджуючись з Ухвалою Миколаївського окружного адміністративного суду від 25 травня 2021 року Інспекція 01.07.2021 року подала Клопотання про виключення Інспекції зі складу адміністративного провадження у якості другого відповідача та закриття провадження у частині позовних вимог Управління екології та природних ресурсів Миколаївської обласної державної адміністрації до Державної екологічної інспекції Південно-Західного округу (Миколаївська та Одеська області). 


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці