Відбулось засідання Басейнової ради річок Причорномор'я

Сьогодні відбулось чергове засідання Басейнової ради річок Причорномор'я. Засідання проходило у форматі конференції  ZOOM.

У засіданні з доповіддю щодо взаємодії Державної екологічної інспекції Південно-Західного округу з органами місцевого самоврядування, установами, організаціями з питань охорони водних ресурсів басейну річок Причорномор’я виступила заступник начальника Управління  державного екологічного нагляду (контролю) природних ресурсів – начальник відділу державного екологічного нагляду (контролю) водних ресурсів  Одеської області Ірина Мазалова.

У своїй доповіді Ірина Мазалова розповіла про роботу, проведену інспекцією у межах здійснення державного нагляду (контролю) за додержанням вимог природоохоронного законодавства та навела конкретні приклади встановлених порушень.

У підсумках виступу надані пропозиції для внесення до проєкту рішення щодо:

здійснення заходів стосовно відновлення і підтримання сприятливого гідроекологічного та санітарного стану річок Причорномор’я шляхом розчистки їх русел, розроблення та затвердження проєктів розчистки русел рік;

звернення до Одеської обласної державної адміністрації за сприянням у вирішенні питання розроблення та затвердження органами місцевого самоврядування проектів землеустрою прибережних захисних смуг вздовж річок Причорномор’я.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці