Зафіксовано скид з палуби судна «CONCARAN» рідини невідомого походження

В рамках спільних заходів Державної екологічної інспекції Південно-Західного округу та Одеського загону морської охорони Державної прикордонної служби України, 07 липня здійснено обстеження  внутрішніх морських вод, територіального моря та виключної (морської) економічної зони України з метою недопущення виникнення порушень у сфері природоохоронного законодавства та уникнення забруднення Чорного моря.

В ході обстеження виявлено скид з палуби за борт рідини невідомого походження судном «CONCARAN» IMO 9820960, вказаний факт було зафіксовано засобами відеофіксації.

Державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Південно-Західного округу відібрані проби морської води в місці скиду з судна та направлено до відділу інструментально-лабораторного контролю. Відповідно до протоколу вимірювання показників складу та властивостей проб вод, відібраних в місці скиду, встановлено перевищення нормативів гранично допустимих концентрації по вмісту у воді завислих речовин у 3 рази та по залізу загальному у 2,4 рази.

На даний час судно «CONCARAN» IMO 9820960 ошвартоване до причалу Одеській філії Державного підприємства «Адміністрація морських портів України». Інспекцією вживаються заходи щодо з’ясування обставин забруднення та притягнення винних осіб до відповідальності.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці