ДЕІ Південно-Західного округу першою в Україні почала відбір зразків пального

Державна екологічна інспекція Південно-Західного округу почала відбір зразків пального в рамках ринкового нагляду. Одними з перших проби було взято під час перевірки ТОВ «НИВА-1» в Одесі.

Як зазначив Голова Державної екологічної інспекції України Андрій Мальований, початок лабораторних досліджень паливно-мастильної продукції – дуже важливий крок до ефективнішого ринкового нагляду, результатом якого буде гарантія високої якості пального для покупців. Раніше фахівці екологічної інспекції могли проводити лише документальні перевірки підприємств, контролюючи наявність паспортів якості пального, документів на присадки, та їх відповідність технічному регламенту.

Загалом Державна екологічна інспекція Південно-Західного округу значно посилила роботу у сфері ринкового нагляду. За 1 півріччя 2021 року проведено 56 перевірок, за результатами яких прийнято 125 рішень про вжиття обмежувальних (коригувальних) заходів щодо усунення формальної невідповідності або обмеження надання продукції на ринку. До порушників застосовано адміністративно-господарські санкції на загальну суму майже 1,3 мільйона гривень.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці