Збиток за забруднення акваторії Чорного моря сплачено судновласником

Державна екологічна інспекція Південно-Західного округу повідомляла про виявлення 7 липня факту скиду до акваторії Чорного моря рідини невідомого походження судном «CONCARAN» IMO 9820960, яке було ошвартоване до причалу Одеській філії Державного підприємства «Адміністрація морських портів України».

Фахівцями інспекції відібрані проби морської води в місці скиду, встановлено перевищення нормативів гранично допустимих концентрацій по вмісту у воді завислих речовин у 3 рази та по залізу загальному у 2,4 рази.

17 липня державними інспекторами, спільно із представниками Управління  Служби безпеки України в Одеській області, відібрані проби після системи очистки стічних вод судна. За результатами лабораторних досліджень  встановлено перевищення нормативів гранично допустимих концентрації по вмісту у воді завислих речовин у 2,6 рази.

Внаслідок забруднення навколишнього природного середовища державі заподіяно збиток, який становить 13580 доларів США.

19 липня судновласнику пред’явлена претензія щодо відшкодування збитку, 20 липня кошти були сплачені добровільно та в повному обсязі. Тому інспекція зняла заперечення щодо відходу судна «CONCARAN» ІМО 9820960 з морського порту Одеса.

      

Фото ілюстративне

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці