Ліквідація несанкціонованих сміттєзвалищ є одним із завдань територіальних громад

Начальник Державної екологічної інспекції Південно-Західного округу Віталій Караулов надав інтерв’ю телеканалу «7 канал» стосовно мільйонних збитків, завданих довкіллю внаслідок забруднення земель територіальних громад несанкціонованими сміттєзвалищами.

Віталій Караулов зазначив, що наразі фахівці інспекції фіксують значне збільшення кількості сміттєзвалищ та оперативно надають приписи про усунення порушень природоохоронного законодавства. Але не всі територіальні громади здійснюють свої повноваження у повному обсязі та приділяють належну увагу поводженню з відходами, тому у разі невиконання припису інспекція розраховує значні суми збитків.

Наразі Державна екологічна інспекція Південно-Західного округу спільно з Одеською обласною державною адміністрацією здійснює низку заходів щодо виявлення стихійних сміттєзвалищ.

Також Віталій Караулов закликав громадян повідомляти про стихійні сміттєзвалища на телефон «гарячої лінії» інспекції та за допомогою онлайн-сервісу «Інтерактивна мапа сміттєзвалищ».

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці