Продаж риби без документів про законність набуття заборонено

22 липня по вулиці Космонавтів в місті Миколаєві громадянин здійснював продаж свіжовиловленої риби «Лящ» у кількості 25 особин загальною вагою 7,5 кілограм без наявності документів, що підтверджують законність її набуття, а саме товарно-транспортної накладної та ветеринарного посвідчення.

Щодо порушника оформлено протокол за частиною 1 статті 88-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення порядку придбання, збуту чи розповсюдження об’єктів тваринного або рослинного світу), який направлено до суду для вирішення питання притягнення до відповідальності. Санкція статті передбачає накладення штрафу від 510 грн до 1700 грн із конфіскацією об’єктів тваринного або рослинного світу чи без такої.

З даного приводу Державна екологічна інспекція Південно-Західного округу повідомляє, що у власності суб'єктів господарювання та фізичних осіб, іноземців, осіб без громадянства, а також іноземних юридичних осіб можуть перебувати окремі види водних біоресурсів, які на законних підставах, з додержанням умов та правил добування вилучені з природного середовища або розведені у штучно створених умовах, що підтверджено документами, які засвідчують законність їх набуття.

Навіть якщо риба виловлена із дотриманням Правил любительського і спортивного рибальства, її можна використовувати лише для особистого споживання та заборонено продавати.

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці