Спалювання стерні заборонено

У розпал літа та збирання врожаю все частіше фіксують випадки спалювання сухої трави або стерні, яке останніми роками перетворилося на справжнє екологічне лихо.

22 липня державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища зафіксовано факт випалювання працівником місцевого фермерського господарства залишків сухої рослинності на землях сільськогосподарського призначення в межах території Первомайської  міської територіальної громади загальною площею 20 гектарів.

Такими діями порушено статтю 40 Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища» та статті 25, 26, 27 Закону України «Про рослинний світ».

Щодо порушника складено протокол за статтею 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення та накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу у сумі 3060 гривень

Державна екологічна інспекція Південно-Західного округу закликає керівників сільгосппідприємств та організацій, фермерів та власників приватних господарств не спалювати стерню та суху рослинність, це  призводить до значного забруднення атмосферного повітря, погіршення якості земельних ресурсів та наносить велику шкоду довкіллю! 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці