21 травня – День вишиванки!

У культурі кожного народу є речі, які яскраво відображають його особливу національну традицію. В Україні таким символом є вишиванка – своєрідний унікальний код українського етносу з зашифрованими оберегами та знаками.

Цього року 20 травня Україна відзначає 15-річчя Дня вишиванки. Присвячений він українській традиційній музиці та екологічним проблемам.

Як пов’язані культурна спадщина та екологія? Коли певна територія стає непридатною для життя, з часом зникає і вся місцева культура, яка століттями створювалася предками. Наприклад, протягом останніх десятиліть в Україні висохло близько 10 тисяч річок. Це означає, що більше не використовуються їхні старовинні назви, зникають з ужитку пісні, казки, легенди, по’вязані з цими річками. Але останнім часом до нас поступово приходить усвідомлення того, що настав час міняти своє відношення до експлуатації навколишнього природного середовища.

Щиро вітаємо із Днем вишиванки – Днем національної єдності і культурного відродження всього багатонаціонального українського народу.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці