Порушників природоохонного законодавства притягнуто до відповідальності

Останнім часом фіксуються факти самовільного пошкодження зелених насаджень.

21 травня 2021 року  у соціальній мережі Facebook розміщено інформацію стосовно пошкодження ялинок біля магазину «Дрофа». Державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Південно-Західного округу було здійснено виїзд за вказаною адресою та  проведено  обстеження  території.

За результатами обстеження факт пошкодження дерев підтвердився – перед фасадом магазину, розташованого у будинку 122/9  на Проспекті Центральному у місті Миколаєві здійснено пошкодження трьох ялинок до ступеня неприпинення росту шляхом проведення обрізки. Роботи виконані не спеціалізованою організацією, без укладання договору з балансоутримувачем. Такими діями порушено статтю 16 Закону України «Про благоустрій населених пунктів» та п. 5.8 Правил утримання зелених насаджень у населених пунктах України. Винну особу встановлено та притягнуто до адміністративної відповідальності.

Звертаємо увагу, що охороні  та відновленню підлягають усі зелені насадження в межах населених пунктів під час проведення будь-якої діяльності. Догляд за  зеленими  насадженнями  на  вулицях,  площах, бульварах,    майданах повинен проводитися спеціалізованими підприємствами,   організаціями зеленого господарства, які укомплектовані спеціальною     технікою та механізмами, кваліфікованими    спеціалістами,    на    умовах    договору з балансоутримувачем.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці