Встановлено факт видобутку піску без дозвільних документів

26 травня 2021 року, під час рейдових заходів, державними інспекторами з охорони навколишнього  природного середовища Південно-Західного округу виявлено факт незаконного видобутку піску на березі Дніпровсько-Бузького лиману поблизу села Лупарево Вітовського району Миколаївської області. Видобуток піску проводився без спеціального дозволу на користування ділянкою надр, чим порушено статті 19 та 23 Кодексу України  про надра. За даним фактом фахівцями інспекції викликано слідчо-оперативну групу.

Особу порушника встановлено, його притягнуто до адміністративної відповідальності за статтею 47 Кодексу України про адміністративні правопорушення. У подальшому буде обраховано збиток, завданий навколишньому природному середовищу. Матеріали по даній справі будуть передані до правоохоронних органів.

Державна екологічна інспекція Південно-Західного округу нагадує, що надра є виключною власністю українського народу. Надра надаються у користування підприємствам, установам, організаціям і громадянам лише за наявності у них спеціального дозволу на користування ділянкою надр.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці