Продовжуються рейди щодо дотримання природоохоронного законодавства на водних об’єктах у період нерестової заборони

Сьогодні, 27 травня 2021 року у рамках операції «Нерест» Державною екологічною інспекцією Південно-Західного округу проведено рейдову перевірку щодо дотримання природоохоронного законодавства.

За результатами перевірки виявлено факт незаконного видобування водних біоресурсів у озері Ялпуг біля села Криничне Болградського району Одеської області. Виявлено та вилучено 25 безгосподарських риболовних сіток  довжиною по 70 метрів кожна. Також виявлено двох громадян, які на човнах здійснювали незаконний вилов риби. Улов становив 653 особини карася, 7 лящей, 4 краснопірки, 1 окунь. Навколишньому природному середовищу завдано збиток у сумі 12 580 гривень. Порушники втекли, для встановлення їх осіб та притягнення до відповідальності залучені співробітники Болградського відділу поліції.

Державна екологічна інспекція Південно-Західного округу нагадує, що з 1 квітня триває щорічна заборона на вилов риби. Під час нересту дозволяється виключно любительське рибальство однією поплавковою або донною вудкою із одним гачком і спінінгом з берега. Забороняється здійснення будь-якого іншого способу вилову, в тому числі з перевищенням дозволеної добової норми вилову – три кілограми.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці