Громадськими інспекторами з охорони довкілля зафіксовано факт незаконного видобутку піску

До Державної екологічної інспекції Південно-Західного округу  неодноразово надходили звернення громадян стосовно незаконного видобутку піску на території Коларівської сільської ради Вітовського району Миколаївської області.

За результатами обстежень факт видобутку піску було підтверджено, також встановлено відсутність дозвільних документів на даний вид діяльності. Фахівці інспекції неодноразово викликали представників Національної поліції, За даним фактом подано заяву про злочин за ознаками кримінального правопорушення, яку внесено до Єдиного державного реєстру досудових розслідувань.

На даний час незаконний видобуток піску продовжується.

Вчора, 7 червня, громадські інспектори з охорони довкілля зафіксували черговий факт вивозу незаконно здобутого піску з Коларівського кар'єра у Тернівці, громадськими інспекторами було викликано слідчо-оперативну групу Національної поліції, наразі тривають слідчі дії.

З даного приводу Державна екологічна інспекція Південно-Західного округу нагадує, що відповідно до Кодексу України «Про надра», вони є виключною власністю українського народу. Надра надаються у користування підприємствам, установам, організаціям і громадянам лише за наявності у них спеціального дозволу на користування ділянкою надр. Порушення законодавства про надра тягне за собою дисциплінарну, адміністративну, цивільно-правову і кримінальну відповідальність згідно з законодавством України.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці