17 ЧЕРВНЯ - ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ БОРОТЬБИ З ОПУСТЕЛЮВАННЯМ ТА ПОСУХАМИ

Всесвітній день боротьби з опустелюванням та посухами, що відзначається у всьому світі щорічно 17 червня, був встановлений Генеральною Асамблеєю ООН 30 січня 1995 року.  Опустелювання – це результат циклу деградації земель, що перетворює колись плодючі землі в непродуктивні, засушливі ґрунти. Воно несе з собою катастрофічні неврожаї, падіж худоби, пересихання водних джерел, засолення земель, наступ пісків на місця проживання людей.

Питання деградації земель для півдня України  є актуальною та гострою. Миколаївська та Одеська області знаходиться в межах степової зони, тому боротьба с опустелюванням для нашого регіону має велике значення. Причинами опустелювання  земель є надзвичайно високий рівень розораності, внесення надмірних доз добрив і деградація полезахисних лісосмуг.

Питання охорони земель в умовах загострення екологічної ситуації має стати одним з найважливіших напрямків державної політики на майбутні десятиріччя, оскільки поліпшення стану ґрунтів відкриває значні резерви збільшення обсягів виробництва сільськогосподарської продукції і забезпечує суттєве оздоровлення екологічних умов життя людини.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці