Відбулось засідання науково-технічної ради регіонального ландшафтного парку «Приінгульський»

07 липня 2021 року відбулось засідання науково-технічної ради регіонального ландшафтного парку «Приінгульський». У засіданні прийняв участь головний  спеціаліст - державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Південно-Західного округу Олександр Кравцун.

У ході засідання розглянуті питання стану та перспектив функціонування еколого-освітнього центру регіонального ландшафтного парку «Приінгульський» та розвитку рекреаційно-туристичної діяльності на території парку.

«Територія ландшафтного парку «Приінгульський» – це середовище існування багатьох рідкісних та зникаючих видів рослин і тварин, занесених до списків спеціальної охорони. Більше 20 видів рослин, які тут зростають, занесено до Червоної книги України», - відзначив Олександр Кравцун.

 

Довідково: Приінгульський — регіональний ландшафтний парк в Україні, в межах Новобузького району Миколаївської області. Метою створення парку є збереження в природному стані ділянки долини річки Інгул з її типовими та унікальними природними комплексами (фрагментами цілинного степу, гранітними відслоненнями, водотоками, лісовими насадженнями).

Основні завдання парку:

збереження та відновлення цінних природних комплексів, видів рослинного і тваринного світу;

створення умов для туризму, відпочинку в природних умовах;

проведення наукових досліджень;

екологічна освітньо-виховна робота.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці