Підприємство на Закарпатті добровільно відшкодувало претензію на суму понад 91 тисячу гривень

Приватне підприємство „Авто Планетадобровільно та в повному обсязі відшкодувало збитки, заподіяні природним ресурсам на суму 91 тисяча 324 гривні.

У зв’язку аварійною ситуацією, пов’язаною із забрудненням та засміченням земельних ресурсів нафтопродуктами під час проведення ПП “Авто Планета” робіт з демонтажу металевої труби траси продуктопроводу ТОВ «ПрикарпатЗахідТранс» неподалік с. Туриця Перечинського району Державна екологічна інспекція у Закакрпатській області провела позаплановий захід державного нагляду (контролю).

Під час перевірки встановлено, що приватне підприємство здійснює діяльність з порушенням вимог ст. 211 Земельного Кодексу України, зокрема зафіксовано засмічення та забруднення земель на території (ур. Забрідь) Турицької сільської ради  Перечинського району, за межами населеного пункту.

Відповідно до Методики визначення розміру шкоди, зумовленої забрудненням і засміченням земельних ресурсів через порушення природоохоронного законодавства Інспекція провела розрахунок та пред’явила ПП "Авто Планета" претензію у сумі 91324 гривень для добровільного відшкодування збитків, які відшкодовано в повному обсязі.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці