Продовжуються перевірки за дорученням Прем’єр-міністра України

Державною екологічною інспекцією Південно-Західного округу (Миколаївська та Одеська області) на виконання доручення Прем’єр – міністра України Дениса Шмигаля здійснюються заходи державного нагляду (контролю) щодо дотримання вимог природоохоронного законодавства підприємствами, які увійшли до переліку підприємств -забруднювачів водних об’єктів, які проводять господарську діяльність на території Миколаївської та Одеської областей.

З 32 визначених суб’єктів господарювання вже перевірено 16 підприємств, тривають перевірки 7, керівництво 3 підприємств, незважаючи на законні вимоги, не допустило посадових осіб інспекції до фактичного проведення перевірок.

Найчастіші порушення, що фіксують інспектори під час перевірок, це – порушення правил експлуатації очисних споруд, перевищення гранично допустимих концентрацій забруднюючих речовин у скидах а також водокористування без відповідних дозвільних документів.

На підставі виявлених порушень до адміністративної відповідальності вже притягнуто 36 посадових осіб. Триває розрахунок збитків, завданих довкіллю.

Заходи державного нагляду (контролю) щодо підприємств-забруднювачів продовжуються, по завершенню  додатково повідомимо про результати.

 Фото ілюстративне

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці