Відбулось розширене засідання колегії Інспекції у Хмельницькій області

8 лютого 2019 року під головуванням Олега Даценко, в. о начальника Державної екологічної інспекції у Хмельницькій області, відбулося розширене засідання колегії Інспекції  у Хмельницькій області.

 У роботі засідання взяли участь заступник Регіонального офісу водних ресурсів у Хмельницькій області - Олесандр Лесневич, перший заступник начальника Хмельницького обласного управління лісового та мисливського господарства - Павло Золотий, заступник голови Хмельницької обласної громадської організації «Подільське екологічне товариство» - Руслан Білик та директор Департаменту природних ресурсів та екології Хмельницької облдержадміністрації - Тетяна Дзюблюк, керівники структурних підрозділів та особовий склад Інспекції.

На засіданні колегії Олег Даценко презентував Публічний звіт за результатами роботи Державної екологічної інспекції у Хмельницькій області у 2018 році. Окремо зупинився на результатах здійснення державного нагляду (контролю) за додержанням вимог природоохоронного законодавства.

Крім того, Голова колегії акцентував увагу на Концепції реформування системи державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього середовища в Україні. «Реформа державної системи екологічного контролю потрібна. Але підходити до цього питання необхідно з урахуванням вимог ст.50 Конституції України, згідно якої кожен має право на безпечне для життя і здоров’я довкілля та на відшкодування завданої порушенням цього права шкоди. Першочергова задача Інспекції полягає у забезпеченні цього права кожному громадянину нашої держави. Тому слід зосередитися передусім на напрямках, які ми можемо змінити вже сьогодні власними зусиллями. Саме в цьому я і вбачаю своє особисте завдання у 2019 році» - зазначив Олег Даценко.

Крім того, перший заступник начальника Державної екологічної інспекції у Хмельницькій області – Святослав Савицький висвітлив проблемні питання екологічного характеру регіону. Про стан виконавської дисципліни в Інспекції та роботу із зверненнями громадян в 2018 році доповідала завідувач сектору організаційно-аналітичної діяльності, документування та контролю – Наталія Сологуб. Також під час засідання підбито підсумки роботи з дотримання фінансової та бюджетної дисципліни та вимог антикорупційного законодавства в Інспекції.

Директор Департаменту природних ресурсів та екології Хмельницької обласної державної адміністрації Тетяна Дзюблюк наголосила на необхідності співпраці між Інспекцією та Департаментом з метою збереження та поліпшення якості навколишнього природного середовища регіону.

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці