115,2 мільйона гривень збитків завдано внаслідок обстрілів енергетичної інфраструктури Миколаївської та Одеської областей

З осені 2022 року ракети, снаряди і ударні дрони атакують об'єкти енергетичної інфраструктури по всій Україні. Як наслідок, відбувається   знеструмлення споживачів та запровадження графіків відключень.

Не винятком стали і південні області.

Зокрема, на даний час пошкоджень зазнали 13 електропідстанцій у Одеській та Миколаївській областях. Внаслідок обстрілів виникли загоряння трансформаторів, електрообладнання та майна, руйнування будівель, засмічення земель будівельними відходами.

На сьогодні загальна сума збитків, завданих навколишньому природному середовищу внаслідок обстрілів об’єктів енергетичної інфраструктури Одеської та Миколаївської областей, становить 115,2 мільйони гривень. З них шкода, завдана внаслідок засмічення земельних ресурсів – 110,4 мільйони гривень; 4,8 мільйони гривень – шкода, завдана атмосферному повітрю пожежами на електропідстанціях.

Інформація про заподіяну шкоду внесена до загального реєстру збитків, завданих довкіллю внаслідок вторгнення російської федерації.

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці