Збитки, завдані природним ресурсам на Закарпатті відшкодовано за рішенням суду

Під час проведення перевірки дотримання вимог природоохоронного законодавства ДП “Хустське лісове дослідне господарство”, державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Закарпатської області виявлено незаконну рубку дерев, пошкодження дерев до ступеня припинення росту, пошкодження дерев до ступеня неприпинення росту, пошкодження природного підросту 5 і менше років. Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України № 665 від 23.07.2008 року "Про затвердження такс для обчислення розміру шкоди, заподіяної порушенням законодавства про природно-заповідний фонд" провели розрахунок розміру шкоди, заподіяної державі, який склав 237 тисяч 157 гривень.

Інспекція пред’явила претензією щодо відшкодування завданих збитків, шляхом перерахування відповідних сум на користь сільських рад.

Залишення державним підприємством “Хустське ЛДГ” претензії без задоволення, невідшкодування нанесених навколишньому природному середовищу та лісу збитків стало підставою для звернення Хустського місцевого прокурора до господарського суду з позовними вимогами в інтересах держави в особі  Інспекції та відповідних сільських рад про стягнення збитків в примусовому порядку.

Господарський суд Закарпатської області задовольнив позовні вимоги в повному обсязі. На виконання рішення суду ДП “Хустське ЛДГ” відшкодувало збитки в повному обсязі.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці