Результати здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища з 11 - 17.01.2019

          З 11 по 17 січня 2019 року територіальними органами Державної екологічної інспекції України проведено 400 перевірок на 180 об’єктах державного нагляду (контролю), складено 457 протоколів про адміністративні правопорушення.

         Загальна сума накладених штрафних санкцій складає 103 тис. гривень.
До Державного бюджету стягнуто 94 тис. гривень.

         За порушення вимог природоохоронного законодавства розраховано збитків на суму 2 млн 208 тис. гривень.

         Загальна сума пред’явлених претензій та позовів складає 2 млн 688 тис. гривень. Стягнуто претензій та позовів на суму 794 тис. гривень.

        Найбільш резонансні події за тиждень

        Івано-Франківська область

        12.01.19 близько 21-ї години у м.Калуш на заводі «Карпатнафтохім» сталася маштабна пожежа в цеху пілорізу і комиримування і поділу пірогазу. Попередня версія: розгерметизація і загоряння пірогазої суміші. Внаслідок аварії стався залповий викид продуктів згоряння газу в атмосферне повітря. За результатами замірів атмосферного повітря по CONO2, суспензованих частинах і сполуках сірки перевищення граничнодопустимих концентрацій не виявлено.  Станом
на 10.45 13.01.2019 пожежа повністю ліквідована. За фактом події відкрита кримінальна справа.

        Львівська область

        Вечором 16.01.2019 у с. Ставчани Пустомитівського району сталася пожежа на території ПП «Оліяр». Інспекцією у Львівській області проведено обстеження території підприємства на предмет ймовірного впливу на навколишнє природне середовище, зокрема в частині впливу на водні об’єкти. Відібрано проби поверхневої води з річки Ставчанка вище та нижче підприємства. За попередньою інформацією потрапляння забруднюючих речовин у водойму не відбулося.

        Одеська область

       Тривають карантинні обмеження на території мисливських угідь Матроської сільської ради Ізмаїльського районного мисливсько-рибальського господарства
в районі села Матроска Ізмаїльського району, встановлені на підставі позитивного результату аналізу на сказ відстріляної червоної лисиці та на території мисливських угідь КРТМР обхід №7 в районі рисових систем на відстані 9 км  від м. Кілія на підставі позитивного результату аналізу на сказ відстріляного шакалу.

        Сумська область

        09.01.2019 внаслідок розгерметизації нафтопроводу «Бугрувате-Рибальці» Бугруватівського родовища НГВУ «Охтирканафтогаз» ПАТ «Укрнафта» на землях Чернеччинської ОТГ Охтирського району сталася аварійна ситуація, яка призвела до розливу нафтопродуктів на земельній ділянці сільськогосподарського призначення ТОВ «Райз Північ», приблизною площею 1260 м2. Державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Сумської області здійснено відбір проб ґрунту.

        Станом на 15.01.2019 ліквідовано технічні причини розгерметизації; на території, прилеглій до нафтопроводу, проведено роботи по ліквідації забруднення ручним та механічним способами. Збір нафто снігової суміші проводиться шляхом розігріву зібраної суміші паром та її відкачування
в автоцистерни. В систему збору закачано близько 8 м3 утвореної рідини. Зачищені території обробляються біодеструктором нафтових забруднень.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці