Господарським судом Одеської області задоволено позов про стягнення збитків в сумі 880930,82 грн.

13 жовтня 2021 року Господарським судом Одеської області задоволено позов в інтересах держави в особі Державної екологічної інспекції Південно-Західного округу (Миколаївська та Одеська області) до Товариства з обмеженою відповідальністю "Міленіум 2014" про стягнення збитків в сумі 880930,82 грн.

Екологічною інспекцією проведено позапланову перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства ТОВ "Міленіум 2014",  за результатами якої встановлено ряд порушень природоохоронного законодавства, зокрема, що ТОВ "Міленіум 2014" не забезпечено захист земель від забруднення,  а саме при виконанні підготовчих будівельних робіт пошкоджено каналізаційну трубу, що спричинило виток стічних вод з житлового будинку № 9 по вул. Гоголя в м. Одесі, в результаті чого відбулось забруднення земельної ділянки за адресою: м. Одесса, Військовий узвіз, 10, площею 205,11 кв м з глибиною проникнення вод у ґрунт до 0,2 метра.

Інспекцією здійснено відбір проб ґрунтів на місці візуального забруднення земельної ділянки, та встановлено забруднення земельних ресурсів амонієм, нітратами, сульфатами хлоридами, фосфором, що є порушенням абзацу 11 частини 1 статті 35 Закону України "Про охорону земель", частини 1 статті 167 Земельного кодексу України. Розмір збитків, зумовлених забрудненням земельних ресурсів через порушення природоохоронного законодавства ТОВ "Міленіум 2014", становить  880930,82 грн.

Оскільки підприємством сума збитків не була відшкодована у добровільному порядку,  дане питання було вирішено шляхом звернення до суду.

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці