Збиток за незаконний вилов риби становить 230 554 гривень

27 жовтня на водному об’єкті біля села Кам’яна Балка, яке знаходиться в межах Первомайської територіальної громади Миколаївської області,  двоє місцевих жителів здійснили грубе порушення пунктів 3.14, 3.15 Правил любительського і спортивного рибальства, а саме за допомогою семи рибальських сіток, які є забороненим знаряддями лову,  та гумового човна виловили 59 особин товстолоба, сома, сазана, щуки, судака, білого амура.

Відносно порушників складено протоколи про адміністративні правопорушення за частиною 4 статті 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення. 

Державною екологічною інспекцією Південно-Західного округу (Миколаївська та Одеська області) проведено розрахунок шкоди, заподіяної внаслідок незаконного добування водних живих ресурсів у загальній сумі 230 554,00 грн.  Розрахунок виконано згідно «Такс для обчислення розміру відшкодування шкоди, заподіяної внаслідок незаконного добування (збирання) або знищення громадянами України, іноземними громадянами та особами без громадянства цінних видів риб, водних безхребетних і водних рослин у рибогосподарських водних об’єктах України».

З метою притягнення винних осіб до відповідальності згідно чинного законодавства,  інспекцією підготовлено заяву про злочин для передачі до органів Національної поліції.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці