За рішенням суду задоволено позов інспекції щодо стягнення з КП «Тепло-Сервіс» збитків у сумі понад 1 мільйон гривень

За результатами перевірки дотримання Комунальним підприємством «Тепло-Сервіс» Вознесенської міської ради вимог природоохоронного законодавства було встановлено, що останнім здійснювались наднормативні викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря без відповідних дозволів та в порушення встановлених умов діючого дозволу, що є порушенням статей 10 та 11 Закону України «Про охорону атмосферного повітря».

На підставі відомостей щодо джерел викидів забруднюючих речовин та кількості використаного палива по об`єктах підприємства був проведений розрахунок розміру відшкодування збитків за наднормативні викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря в сумі 1085629,18 гривень.

Інспекція направила підприємству розрахунок та претензію щодо сплати збитків, але вони були залишені без розгляду та задоволення. Це стало підставою для звернення до суду.

28 жовтня 2021 року Господарським судом Миколаївської області прийнято рішення щодо задоволення позовних вимог інспекції та стягнення з КП «Тепло-Сервіс» збитків, заподіяних внаслідок наднормативних викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря, у повному обсязі.

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці