Зафіксовано факт вилову раків у акваторії річки Інгул, збиток становить 19992 гривень

В ході рейдової перевірки Державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Південно-Західного округу (Миколаївська та Одеська області) виявлено адміністративне правопорушення, відповідальність за яке передбачена частиною 4 статті 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення, а саме зафіксовано факт вилову раків у акваторії річки Інгул, біля села Калинівка, яке входить до складу Воскресенської територіальної громади Миколаївської області. Вилов проводився у темну пору доби (пізніше години від заходу сонця), що є порушенням пункту 4.5 «Правил любительського та спортивного рибальства».

Збиток, обрахований відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 21.11.2011 № 1209 «Про затвердження такс для обчислення розміру відшкодування шкоди, заподіяної внаслідок незаконного добування (збирання) або знищення цінних видів водних біоресурсів», становить 19992 гривень.

Відносно порушника складено протокол про адміністративне правопорушення. Матеріали справи надіслано до Жовтневого районного суду міста Миколаєва для розгляду та прийняття рішення щодо притягнення громадянина до адміністративної відповідальності.

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці