Виявлено факт браконьєрства на річці Південний Буг

24 листопада 2021 року інспекторами Державної екологічної інспекції Південно-Західного округу (Миколаївська та Одеська області) спільно з представниками оперативної групи з протидії незаконному вилову водних біоресурсів на водних об’єктах Миколаївської області проведено рейдову перевірку акваторії річки Південний Буг.

В ході рейду виявлено порушення правил любительського та спортивного рибальства, а саме біля села Тернувате (Ольшанська територіальна громада Миколаївської області) виявлено незаконні знаряддя лову (ятері) у кількості 4 штуки, з яких вилучено та випущено до водойми 159 раків. Тим самим інспектори запобігли завданню шкоди довкіллю у сумі майже 530 тисяч гривень.

Державна екологічна інспекція Південно-Західного округу закликає громадян до бережливого ставлення к природним ресурсам та нагадує, що з 18 листопада встановлена заборона на промисловий та любительський вилов раків на Придунайських озерах Китай та Катлабух (Одеська область).

З 1 грудня 2021 року розпочинається заборона на будь-який вилов раків у рибогосподарських водних об’єктах Миколаївської області, яка триватиме до 30 червня 2022 року.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці