Зафіксовано факт незаконного перевезення 175 килограмів раків

25 листопада 2021 року Державною екологічною інспекцію Південно-Західного округу (Миколаївська та Одеська області) в ході проведення рейдової перевірки спільно з представниками Білгород-Дністровського прикордонного загону зупинено мікроавтобус під керуванням фізичної особи- підприємця, який перевозив водні живі біоресурси (раки).

В ході  перевірки документів на легальність перевезення вантажу встановлено, що згідно з товаро-транспортною накладною, яка видана  АРК «Придунайська нива» вага раків  становить 100 кг. Під час огляду транспортного засобу було встановлено, що фактична вага раків перевищувала зазначену вагу  на 175 кг.

На порушника за порушення вимог природоохоронного законодавства Інспекцією складено протокол про  адміністративне правопорушення за частиною 1 статті 88-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення порядку придбання чи збуту об'єктів тваринного або рослинного світу, правил утримання диких тварин у неволі або в напіввільних умовах).

Матеріали справи передано до Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області, водні живі біоресурси (раки) вилучені та передані до спеціалізованого підприємства, яке здійснює зберігання та реалізацію безхазяйного, конфіскованого майна.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці