В Одеській області до водойм випущено 160 тонн або понад 6 мільйонів екземплярів зарибку

Починаючи з жовтня 2021 року фахівцями Державної екологічної інспекції Південно-Західного округу (Миколаївська та Одеська області) проводилась робота у складі комісій по контролю за проведенням заходів із вселення молоді водних біоресурсів у внутрішні водойми Одеської області.

Станом на грудень місяць 2021 року, вселено 160 тонн зарибку, що становить понад 6 мільйонів екземплярів молоді риби. 

В озера Ялпуг та Кугурлуй випущено понад 63 тонни молоді водних біоресурсів, що становить 2,4 мільйонів особин, з них цьоголітка: товстолоба – 1,8 мільйонів, білого амура – 150 тисяч та коропу – 451 тисяч. Загальна кількість вселених водних біоресурсів на 14 тисяч особин більше запланованого об’єму.

В озеро Сасик вселено понад 35 тонн зарибку, а це 1,271 мільйонів екземплярів, з них цьоголітка: товстолоба – 488 тисяч та коропу – 783 тисячі. Загальна кількість вселених водних біоресурсів на 71 тисячу більше запланованого об’єму.

До Хаджибейського лиману вселено майже 43 тони зарибку, що становить 1,7 мільйонів молоді водних біоресурсів, з них цьоголітка: товстолоба– 1,3 мільйонів та 400 тисяч коропу. Очікується також зариблення молоддю карася та піленгаса.

В частину Кучурганського водосховища випущено 18,3 тонни зарибку або 622 тисяч особин товстолоба, що на 22 тисячі більше запланованого об’єму.

Вселення здійснювалося за рахунок коштів користувачів водних біоресурсів відповідно до Режимів рибогосподарської експлуатації водних об'єктів. 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці