Щодо ситуації у «Парк покровського періоду» в м. Покровськ Донецької області

Сьогодні, 25 січня 2019 року, Державна екологічна інспекція у Донецькій області здійснила позапланову перевірку приватного зоопарку «Парк покровського періоду» в м. Покровськ Донецької області.

Перевірка відбувалася спільно з представниками Покровського районного управління Дерспоживслужби.

 Власник звіринцю Падалко І.М. заявив, що у зв’язку зі станом здоров’я не в змозі підписувати документи. Але усно підтвердив, що допускає інспекторів до перевірки зоопарку.

Під час огляду зоопарку виявили лева та п’ятеро ведмедів. Лев, за висновками ветеринарів, знаходиться у виснажливому стані. Троє ведмедів перебувають у зимової сплячці, двоє - активні.

 Інших диких тварин у зоопарку не виявлено. За свідченням власника звіринця, усіх диких тварин він або продав, або подарував. Надати документи, підтверджуючі факт продажу або дарування, відмовився. Також державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища не було надано документів, що засвідчують право власності на тварин.

Падалко І.М. також відмовився добровільно передати ведмедів, які перебувають у зоопарку, на тимчасове утримання до національного природного парку «Синевир».

Під час проведення позапланової перевірки на територію звіринця намагалися пройти громадські активісти, але вони не були допущені власником.   Для забезпечення громадського порядку під час проведення перевірки, державними інспекторами був викликаний наряд поліції.

За результатами перевірки державними інспекторами подана заява до правоохоронних органів щодо зникнення диких тварин та жорсткого поводження з тваринами.

Лева, що утримувався у звіринцю, транспортують на тимчасове утримання до приватного домашнього зоокуточку «Реабілітаційний центр для великих хижих тварин». О 15.00 автомобіль з твариною рушив до м. Василівка Запорізької області.

Під час проведення перевірки звіринцю «Парк покровського періоду» на місці був присутній слідчий у кримінальному провадженні, яке 06.12.2018 порушено за заявою Мінприроди  щодо жорсткого поводження з тваринами у даному звіринцю.


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці