За порушення при експлуатації Одеського міського звалища відходів «Дальницькі кар’єри» нараховано збиток у сумі 13,6 мільйонів гривень

У період з 21 жовтня 2021 року по 01 листопада 2021 року на підставі колективного звернення мешканців села Нова Долина Овідіопольського району Одеської області, Державною екологічною інспекцією Південно-Західного округу (Миколаївська та Одеська області) здійснено позапланову перевірку ТОВ «Союз» (код ЕДРПОУ 30586931) щодо дотримання суб’єктом господарювання вимог законодавства у сфері охорони навколишнього природного середовища при експлуатації Одеського міського звалища відходів «Дальницькі кар’єри».

Під час проведення заходу встановлено низку порушень у сфері охорони атмосферного повітря, використання та охорони водних ресурсів і земель, поводження з відходами, дотримання вимог Закону України «Про оцінку впливу на довкілля».

За результатами посадових осіб товариства притягнуто до адміністративної відповідальності та розраховано збитки, завдані навколишньому природному середовищу, на суму 13,6 мільйонів гривень. Претензії направлені підприємству для сплати в добровільному порядку.

Одночасно до Одеського окружного адміністративного суду інспекцією подана позовна заява про застосування до ТОВ «Союз» заходів реагування у вигляді зупинення виконання робіт і надання послуг по видаленню й захороненню відходів до моменту отримання всіх документів дозвільного характеру та усунення порушень, виявлених під час перевірки.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці