На виконання вимог інспекції селищні ради ліквідують стихійні сміттєзвалища

Державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища  Південно-Західного округу (Миколаївська та Одеська області) фіксують численні випадки утворення несанкціонованих сміттєзвалищ побутових, будівельних та промислових відходів на землях територіальних громад. З метою усунення порушень посадовим особам громад направляють вимоги щодо незадовільного стану територій та приведення у відповідність з діючим законодавством, оскільки повноваження щодо охорони навколишнього природного середовища покладаються саме на органи місцевого самоврядування Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про охорону навколишнього природного середовища» та ще низкою нормативно-правових актів.

Так, наприклад, на вимогу інспекції ліквідоване сміттєзвалище на території Чорноморської селищної ради Одеського району Одеської області. Також затверджено місцеву цільову програму благоустрою території,  розроблено схему санітарного очищення населених пунктів селищної ради, створено житлово-комунальне підприємство, до повноважень якого входить благоустрій населених пунктів громади.

На виконання вимоги інспекції ліквідовано 9 сміттєзвалищ на території Вигодянської сільської ради Одеського району Одеської області. На території громади проводить діяльність комісія щодо виявлення та обліку безхазяйних відходів, затверджено схему санітарної очистки населених пунктів громади.

Державна екологічна інспекція Південно-Західного округу закликає громадян повідомляти про стихійні сміттєзвалища за телефонами «гарячої лінії» інспекції (048)728-38-86 (Одеська область), (0512)53-58-42 (Миколаївська область) та за допомогою онлайн-сервісу «Інтерактивна мапа сміттєзвалищ».

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці