Внаслідок скиду неочищених стоків КП «Очаків-сервіс» нанесено збитки у сумі 318,6 тисяч гривень

Державною екологічною інспекцією Південно-Західного округу (Миколаївська та Одеська області) на виконання доручення Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля проведено позапланову перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства у сфері охорони і раціонального використання вод та відтворення водних ресурсів Комунальним підприємством Очаківської міської ради «Очаків-сервіс».

За результатами лабораторних досліджень встановлено перевищення дозволеної до скиду концентрації забруднюючих речовин по азоту амонійному, нітритам, нітратам, фосфатам, залізу загальному, сульфатам, хімічному та біологічному споживанню кисню, що є порушенням пункту 4 статті 44 Водного Кодексу України. Відповідальність за вказане порушення передбачено статтями 110 Водного Кодексу України.

В результаті державі нанесені збитки на загальну суму 318 632,03 гривень.

З метою відшкодування збитків, підприємству направлено претензію. У разі неотримання відповіді на претензію або документу, що підтверджує    відшкодування державі завданої шкоди у місячний строк з дня отримання претензії, Державна екологічна інспекція Південно-Західного округу (Миколаївська та Одеська області) звернеться до суду з відповідним позовом.

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці