Інспекцією нараховано збитків на суму понад 1 мільйона гривень за засмічення землі

Державною екологічною інспекцією Південно-Західного округу (Миколаївська та Одеська області) здійснено позаплановий захід державного нагляду (контролю) виявлених порушень вимог природоохоронного законодавства у сфері поводження з відходами.

Під час перевірки зафіксовано точкове розміщення декількох безхазяйних будівельних та побутових відходів, в переважній більшості – малонебезпечних будівельних відходів на декількох земельних ділянках вздовж вулиці 10 Ольвійської на території Корабельного району міста Миколаєва.

Загальна площа засмічених земельних ділянок складає 13468,56 квадратних метрів, загальний об’єм розміщених відходів  5387,4 кубічних метрів.

Згідно відомостей Публічної кадастрової карти України, станом на час обстеження, вказані земельні ділянки не мають кадастрових номерів, не надані в користування та віднесені до комунальної форми власності.

Загальна сума збитків склала 1 090 953, 36 гривень.

Враховуючи вищезазначене, в діях осіб, що здійснили засмічення земельних ресурсів, вбачаються ознаки злочинів, передбачених ч. 1 ст. 239 Кримінального Кодексу України (забруднення або псування земель), ст. 356 Кримінального кодексу України (самоправство). Інспекція звернулась до Національної поліції із заявою щодо проведення розслідування, встановлення та притягнення осіб, винних у скоєнні даного правопорушення до відповідальності згідно вимог чинного законодавства.

Фото ілюстративне

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці