Триває операція «Новорічна ялинка 2021-2022»

Державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища Південно-Західного округу (Миколаївська та Одеська області) в рамках операції «Новорічна ялинка 2021-2022» проводять рейдові заходи щодо дотримання вимог природоохоронного законодавства по збереженню хвойних насаджень.

Так, 22 грудня поточного року, за порушення порядку придбання та збуту хвойних дерев на території міста Одеса відносно 6 порушників складено протоколи за частиною 1 статті 88Кодексу України про адміністративні правопорушення. Інспекцією готуються матеріали для передачі до суду.

 Державна екологічна інспекція Південно-Західного округу (Миколаївська та Одеська області) нагадує, що в кожної легальної ялинки обов'язково має бути етикетка із штрих-кодом. Тому, якщо цього року ви плануєте встановити вдома живу ялинку, рекомендуємо пересвідчитися, чи не купуєте ви її у браконьєрів. Зробити це можна за допомогою спеціальних програмних рішень. Це мобільний додаток Ялинка.info (доступний на Google Play) та веб-сайт yalynka.info.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці