Державна екологічна інспекція Південно-Західного округу (Миколаївська та Одеська області) продовжує рейди в рамках природоохоронної акції «Новорічна ялинка 2021-2022»

26 грудня проведено спільний рейд з представниками Національної поліції  по ялинковим ярмаркам міста Первомайськ Миколаївської області.

Під час рейду було проінспектовано легальність збуту новорічних ялинок на шістьох пунктах продажу. За результатами рейду встановлено наступні порушення правил реалізації об’єктів рослинного світу: відсутні протоколи радіологічного дослідження дерев, продаж понад 50 новорічних дерев здійснювався  без спеціальних бирок на стовбурі за якими можна визначити походження дерев.

Такі дії є порушенням статей 25, 26 та 27 Закону України «Про рослинний світ», пунктів 17 та 18 Інструкції з ведення електронного обігу деревини, затвердженої Наказом Міндовкілля від 27.09.2021 № 621. 

На продавців складені 7 адміністративних протоколів за статтею 88-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення порядку придбання чи збуту об’єктів рослинного світу). Матеріали за виявленими фактами будуть спрямовані до суду.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці