За результатами перевірок КП«БІЛГОРОД-ДНІСТРОВСЬКВОДОКАНАЛ» нараровано збитків на суму понад 2,8 мільйонів гривень

Під час проведення планового та позапланового заходів державного нагляду (контролю) за дотриманням вимог природоохоронного законодавства Комунальним підприємством «БІЛГОРОД-ДНІСТРОВСЬКВОДОКАНАЛ» у вересні та жовтні-листопаді 2021 року, Державною екологічною інспекцією Південно-Західного округу (Миколаївська та Одеська області) виявлені неодноразові випадки скиду забруднюючих речовин зі зворотними (стічними) водами у Дністровський лиман з перевищенням встановлених нормативів гранично-допустимого скиду забруднюючих речовин, визначених дозволом на спеціальне водокористування. Такі дії є порушенням пунктів 3 та 9 статті 44 Водного Кодексу України.

Загальний об’єм скинутих зворотних вод становить 3 195 920 кубічних метрів. Дані факти зафіксовані в актах, складених за результатом проведення заходів державного нагляду (контролю).

Внаслідок вказаних порушень Державі була заподіяна шкода у загальній сумі 2 869 743,49 гривень.

З метою добровільного відшкодування збитків підприємству надіслано претензію. При неотриманні обґрунтованої відповіді на претензію або несплаті, справу буде передано для розгляду до судових органів.


 Фото ілюстративне

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці