Підведено підсумки роботи інспекції, як органу державного ринкового нагляду

Державною екологічною інспекцією Південно-Західного округу (Миколаївська та Одеська області), як органом державного ринкового нагляду, впродовж  2021 року проведено 94 перевірки характеристик продукції,  а саме: автомобільних бензинів та  дизельного палива на відповідність Технічному регламенту щодо вимог до автомобільних бензинів, дизельного, суднових та котельних палив, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 01.08.2013 № 927.

Під час перевірок було відібрано 55 зразків автомобільних бензинів та  дизельного палива, які передано на експертизу до акредитованої лабораторії ТОВ «Інспекторат Україна». За результатами проведеної експертизи було виявлено, що продукція, яка розповсюджувалась на АЗС «VALERIA», «GARANT OIL», «БІОТУРБО», «АЛЬФА» не відповідають вимогам Технічного регламенту.

Загальна кількість виявленої продукції, що не відповідає встановленим вимогам, становить 715,3 тисяч літрів. Також виявлено 61,2 тисяч літрів продукції, що є небезпечною та становить ризик.

За результатами перевірок:

-     прийнято 226 рішень про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів, з них:

                                                               58 рішень про формальну невідповідність;

                                                              152 рішення про обмеження надання продукції на ринку;

                                                               10 рішень про заборону надання продукції на ринку;

                                                                2 рішення про вилучення продукції з обігу;

                                                                4 рішення про відкликання продукції;

 

-     накладено штрафних санкцій на загальну суму 1802,0 тисяч гривень, з яких надійшло до Державного бюджету України 238,0 тисяч гривень;

-     з метою стягнення несплачених штрафних санкцій у сумі 1394,0 тисяч гривень матеріали направлено до судових органів.

 Інспекція повідомляє громадськість, що Відповідно до статті 7 Закону України “Про загальну безпечність нехарчової продукції” споживачі (користувачі) мають право звертатися до органів державного ринкового нагляду за захистом порушеного права на безпечність продукції. Звернення громадян повинні бути оформлені відповідно до статті 5 Закону України «Про звернення громадян».   

 Довідково: законодавством про державний ринковий нагляд передбачено, що для проведення перевірки характеристик продукції достатньо пред’явити виключно службове посвідчення та посвідчення (направлення) на проведення перевірки. Пред’явлення інших документів (листів, погоджень про проведення перевірки тощо) законодавством не передбачено.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці