Розпочато проведення обліку мисливських тварин

Наприкінці сезону полювання користувачами мисливських угідь проводиться облік чисельності мисливських тварин. Відповідно до статті 30 Закону України «Про мисливське господарство та полювання»  цей захід є обов’язковим  у всіх мисливських господарствах та має на меті з’ясувати чисельність тварин та їх розташування на території господарств. Є кілька способів їх облікувати: шумовим погоном, маршрутним методом та спостереженням у місцях підгодівлі.

В результаті облікових робіт господарство отримує обґрунтовані відомості про чисельність тварин по всій території та по окремим ділянкам, обходам, лісництвам. На підставі результатів таксації оцінюється та планується діяльність господарств, визначаються норми відстрілу на наступний мисливський сезон, приймаються рішення про необхідність часткової або повної заборони полювання на певний вид дичини, визначається динаміка чисельності тварин. При обліку визначаються місця концентрації мисливських тварин, що в свою чергу, визначає комплекс обґрунтованих мисливських  заходів.

Впродовж січня-лютого 2022 року фахівці Державної екологічної інспекції Державної екологічної інспекції Південно-Західного округу (Миколаївська та Одеська області) здійснюватимуть контроль за дотриманням вимог природоохоронного законодавства під час проведення обліку дикої фауни. 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці