Підсумки операції «Нерест – 2022»

Державна екологічна інспекція Південно-Західного округу повідомляє про результати заходів державного контролю, вжитих в рамках щорічної природоохоронної операції «Нерест».

Упродовж дії весняно-літніх обмежень щодо здійснення спортивного і любительського рибальства здійснено 24 заходи.

Зафіксовано 6 фактів браконьєрства, з яких одне - рибальство на території об’єкта природно-заповідного фонду.

Нараховано 1 616 553 гривень шкоди, заподіяної водним біоресурсам внаслідок браконьєрських дій.

Передано до судових органів 6 справ для притягнення до адміністративної відповідальності та одну справу передано для здійснення досудового розслідування.

Упродовж операції «Нерест» вилучено 64,2 кілограми водних біоресурсів, 21 риболовну сітку загальною довжиною 1325,5 метри та 1 човен.

До уваги рибалок:

-         після закінчення нерестового періоду рибу дозволено ловити з берега, вудками всіх видів із загальною кількістю гачків не більше п’яти на рибалку та спінінгом. Крім цього, добова норма вилову риби на одну людину не повинна перевищувати 3 кг. Заборонено вилов сітками, ятерами, павуками, екранами тощо.

-         необхідно обов’язково дотримуватися Правил любительського і спортивного рибальства, а також не забувати про мінімальні розміри риб і водних безхребетних, дозволених до вилову рибалками-любителями (більш детально за посиланням-

https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0269-99#Text

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці