Одеський суд зобов`язав Суворовську райадміністрацію ліквідувати стихійне звалище на полях зрошення

Одеським окружним адміністративним судом задоволено позов, поданий Суворовською окружною прокуратурою м. Одеси в інтересах Державної екологічної інспекції Південно-Західного округу (Миколаївська та Одеська області).

Предметом позову було визнати бездіяльність Суворовської районної адміністрації Одеської міської ради щодо ліквідації несанкціонованого сміттєзвалища побутових та будівельних відходів на території полів зрошення (фільтрації) у місті Одесі, а також зобов’язати адміністрацію забезпечити в повному обсязі ліквідацію несанкціонованого сміттєзвалища.

Вказане звалище утворене будівельними відходами, що звозили протягом декілька років та яке має загальну площу 4 гектари. Інспекцією територія сміттєзвалища була обстежена та неодноразово видавались вимоги Суворовській районній адміністрації про приведення у відповідність із законодавством підконтрольну територію.

З даного приводу інспекція нагадує, що згідно ч. 1 ст. 21 Закону України «Про відходи» органи місцевого самоврядування у сфері поводження з відходами забезпечують:

а) виконання вимог законодавства про відходи;

в) організацію збирання і видалення побутових відходів, у тому числі відходів дрібних виробників, створення полігонів для їх захоронення, а також організацію роздільного збирання корисних компонентів цих відходів;

д) вжиття заходів для стимулювання суб'єктів господарювання, які здійснюють діяльність у сфері поводження з відходами;

є) координацію діяльності суб'єктів підприємницької діяльності, що знаходяться на їх території, в межах компетенції;

з) здійснення контролю за раціональним використанням та безпечним поводженням з відходами на своїй території;

и) ліквідацію несанкціонованих і неконтрольованих звалищ відходів.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці