КП «Тепло-Сервіс» сплатило збитки у сумі понад 1млн гривень

Основним видом діяльності КП «Тепло-Сервіс» є постачання пари, гарячої води та кондиційованого повітря. При роботі енергетичного виробництва на підприємстві в атмосферне повітря виділяються: діоксид азоту, оксид вуглецю, ртуть металічна, а також оксид азоту, діоксид вуглецю та метан, які є «парниковими газами».

В результаті перевірки, яка була проведена у 2020 році, інспекцією було встановлено, що підприємство на окремих промислових майданчиках  здійснювало наднормативні викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря без дозволу та не відповідно до встановлених умов діючого дозволу, що є порушенням статей 10 та 11 Закону України «Про охорону атмосферного повітря».

Рішення про стягнення збитків було винесено Господарським судом Миколаївської області у жовтні 2021 року.

01 вересня 2022 року Південно-Західний апеляційний господарський суд залишив без змін апеляційну скаргу Комунального підприємства «Тепло-Сервіс» Вознесенської міської ради (Миколаївська область) щодо стягнення 1 085 629,18 грн. на відшкодування збитків, заподіяних внаслідок наднормативних викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря.

09 вересня сума збитків була повністю сплачена.

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці