Фахівці інспекції приєдналися до Всесвітнього дня прибирання

Під гаслом «Хай небо буде мирним, а Україна чистою!» фахівці Державної екологічної інспекції Південно-Західного округу (Миколаївська та Одеська області)  приєдналися до Всесвітнього дня прибирання «World Cleanup Day» разом з мільйонами учасників у 191 країні Світу.

Основна мета - формування культури чистоти, правильного поводження з відходами, дбайливого ставлення до довкілля, об’єднання зусиль заради екологічного майбутнього.

Формати участі для охочих долучитися до акції можуть бути різні в залежності від географічного розташування та рівня безпеки:

цифрове прибирання можна реалізувати в будь-якому зручному місці та в будь-який час. Видалення зайвої інформації зі своїх гаджетів, хмарних сховищ, електронних та інтернет ресурсїв, дозволить розвантажити центри баз даних, на підтримку яких витрачається величезна кількість енергії, це прибирання зменшить кількість викидів СО2 в атмосферу;

індивідуальні прибирання – після прибирання важливо відсортувати зібране і здати до найближчого пункту прийому вторинної сировини. Національна мапа пунктів прийому вторинної сировини: recyclingpoints.org;

колективні прибирання на території установ, організацій. 


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці