Німецькі документалісти знімуть фільм про шкоду довкіллю півдня України внаслідок військової агресії

14-15 грудня Миколаїв та Одесу відвідала знімальна група німецького телеканалу  «KelvinFilm». Метою  документалістів є створення відеоматеріалу, який покаже масштаби шкоди довкіллю, яка заподіяна російськими військами на території України.

До основи фільму увійдуть і кадри з місць надзвичайних подій у Миколаївській області. Зокрема у Миколаєві 14 грудня журналісти відвідали ТОВ «ЕВЕРІ» та зафільмували наслідки потрапляння дронів - камікадзе до олійного терміналу підприємства. Також зафіксовано наслідки пожеж внаслідок влучання ворожих снарядів у Галицинівському лісі.

15 грудня німецькі журналісти відвідали Інститут морської біології та Український науковий центр екології моря в Одесі. Через бойові дії Чорне море може стати до межі екологічної катастрофи - у морські води потрапляють  токсичні речовини від снарядів, затопленої техніки. До того ж від акустичного шуму гинуть дельфіни, а нафтові плями загрожують існуванню унікальних видів птахів.

Зі знімальною групою зустрілися очільник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім, перший заступник Голови Миколаївської ОВА Георгій Решетілов, виконуючий обов’язки начальника Державної екологічної інспекції Південно-Західного округу (Миколаївська та Одеська області) Олексій Радик, перший заступник начальника Державної екологічної інспекції Південно-Західного округу (Миколаївська та Одеська області) Яна Майборода, які розповіли про екологічні наслідки військових дій на Миколаївщині та збиток, нанесений довкіллю півдня України.

 


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці