Фахівці інспекції в ході природоохоронних заходів перевіряють дотримання законодавства під час торгівлі водними біоресурсами

У березні вже задокументовано дев’ять випадків незаконного збуту риби та водних біоресурсів на ринках Миколаєва: коропів, товстолобів, карасів, щук та раків незаконно продавали без належних документів.

Звертаємо увагу, що у випадках купівлі риби оптом для подальшої її реалізації, у продавця повинна бути накладна, яка засвідчує законність її вилучення з водойми.
 

За порушення порядку придбання чи збуту об’єктів тваринного або рослинного світу передбачена адміністративна відповідальність. Частина 1 статті 88-1 КУпАП передбачає накладення штрафу від 510 до 1 700 грн з можливою конфіскацією.

Окремо інспекція нагадує, що з 30 листопада у річці Дунай та придунайських озерах  Одеської області та у період з 1 грудня по 30 червня у Миколаївській області триває заборона на вилов раків.
 

Крім того, з 15 лютого до 31 березня 2023 року в Україні введено заборону на вилов щуки у всіх рибогосподарських водних об'єктах на період нересту.

За незаконне добування передбачено покарання від адміністративної до кримінальної відповідальності, а також відшкодування нанесених збитків. 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці