У центрі Миколаєва знищено тополю, стан якої інспекція визнала задовільним

На початку січня 2024 року державними інспекторами встановлено факт знищення дерева породи «Тополя» по вулиці Лягіна, біля будинку 4 у Миколаєві.

Але ще 6 квітня 2023 року було проведено обстеження території на розі вулиць Адміральської та Лягіна . У акті обстеження № 99 від 06 квітня 2023 року зазначено, що:

- дерево породи «Тополя», діаметром 117 см на висоті стовбура від землі 1,3 м має незадовільний стан (підгнила коренева система, фаутне, аварійне) та підлягає видаленню;

- дерево породи «Тополя», діаметром 90 см на висоті стовбура від землі 1,3 м має незадовільний стан (фаутне, пошкоджено грибами, аварійне) та підлягає видаленню.     

Натомість було видалено тополю діаметром 88 см на висоті стовбура від землі 1,3 м, яке перебувало в задовільному стані, але мало велику розгалуженість гілок  та потребувало формувальної обрізки.

 Таким чином, з боку Комунального підприємства «Миколаївські парки» вкотре фіксується порушення законодавства при обрізці та видаленню дерев. А саме: Закону України «Про рослинний світ»,  Закону  України  «Про  благоустрій населених пунктів» та Правил утримання зелених насаджень у населених пунктах України, затверджених наказом Міністерства будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства України  № 105 від 10.04.2006. 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці