Обстежено 170 кв м несанкціонованого сміттєзвалища в Одесі, ліквідацію повинна здійснити Одеська міська рада

23 січня фахівцями інспекції спільно з представниками Департаменту екології та розвитку рекреаційних зон Одеської міської ради, Департаменту міського господарства Одеської міської ради, Департаменту з благоустрою міста Одеської міської ради, Пересипської районної адміністрації Одеської міської ради здійснено виїзне комісійне обстеження несанкціонованого сміттєзвалища на розі вулиць Наливна та 4-та Лінія в Одесі.

Встановлено, що сміттєзвалище побутових та будівельних відходів розташоване на земельній ділянці комунальної власності Одеської міської територіальної громади та займає орієнтовну площу 170 квадратних метрів.

Власника відходів не встановлено, тому відповідно до ст. 12 Закону України «Про управління відходами», передачу відходів до суб’єкта господарювання у сфері управління відходами та усунення негативних наслідків, спричинених відходами, повинна здійснити Одеська міська рада.

01 січня 2024 року Суворовська окружна прокуратура м. Одеси в особі ДЕІ Південно - Західного округу подала адміністративний позов до Пересипської районної адміністрації ОМР про визнання протиправної бездіяльності щодо ліквідації несанкціонованого сміттєзвалища побутових та будівельних відходів на земельної ділянці по вул. Наливна, 4 м. Одеси. Розгляд судової справи триває.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці