П’ятдесят відтінків чорного

Забруднення моря нафтою та нафтопродуктами є найбільш поширеним та небезпечним. Державною екологічною інспекцією Південно-Західного округу фіксуються забруднення, джерелами яких є берегові об’єкти та судна.

 

Потрапляння нафтопродуктів на поверхню води може мати широкий спектр забарвлення від райдужної плівки до всіх відтінків чорного суцільного шару нафти (нафтопродуктів).

 

При потраплянні у водойму нафтопродукти піддаються різним біохімічним процесам, частина з них (за деякими оцінками до 30 %) опускається на морське дно.

 

В результаті забруднення нафтою та нафтопродуктами наносяться збитки морській екосистемі. В першу чергу страждають водоплавні птахи, оскільки відбувається руйнування гідроізоляції їх пір’я, потім риби та інші морські організми, оскільки вживають забруднену їжу та воду.

 

Тепер ви точно знаєте, яку небезпеку несуть нафтопродукти для морського середовища, тому закликаємо бути свідомими громадянами та у випадку виявлення слідів нафтопродуктів на водоймах просимо повідомляти Державну екологічну інспекцію Південно-Західного округу.

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці